Megközelítés

Hogyan lehet eljutni a bátonyterenyei Gyürky-Solymossy kastélyhoz? A megközelítés legegyszerűbb módja természetesen valamelyik térkép applikáció. Egyszerűen beírjuk a keresőmezőbe a kastély nevét, s a bátonyterenyei találathoz navigáltatjuk magunkat.

A legtöbben az M3 autópályán, dél felől jönnek majd, hiszen Bátonyterenye Salgótarján előtt 5 km-rel, az ország északi részén fekszik. Az M3-ról Hatvannál kell letérni Salgótarján irányába a 21-es számú főúton.
Itt egyenesen tovább haladva kb. 40 km megtétele után érjük el Bátonyterenyét, a nógrádi kisvárost (ne az első lehajtónál térjetek le!). A második lehajtónál, Pétervására felé, a 23-as út felé (a MOL-kút-Lidl üzletet és Uszoda hármasát elhagyva) jobbra fordulunk a Zrínyi utcába. A Zrínyi utcában a vasúti átjáró után közvetlenül balra fordulunk a Vasút utcába. Innen nyílik a kastély, s egyben a találkozó főbejárata.

(Gyári magasságú, nem ültetett vagy spoilerezett autókkal a Árpád utcából is be lehet hajtani a kastélykertbe! Lásd a térképen)

Íme a térkép, melynek segítségével az idevezető út is megtervezhető:

 


A kastélykert térképe:

kastelykert_terkep

Nevezetességek és egyéb látnivalók a közelben:
Reklámok
%d blogger ezt kedveli: