Show&Shine

Húsz serleg várja a gazdáját! A szépségversenyre külön kell nevezni. Szigorú bírák pontozzák az autók külső, belső szépségét, legyen az teljesen eredeti veterán, vagy átalakított tuning gép. A Szépségversenyen 10 serleget osztunk ki a nevezők között, a tíz legmagasabb pontszámot elért versenyzőt díjazzuk, kategóriára való tekintet nélkül.

dsc02244

A kastély felhajtóját használjuk színpadként az autók bemutatására. Nevezési lap és sorszám a kastély előtt bal oldalon, a VW Depo sátránál 500 Ft nevezési díj ellenében kérhető, illetve lentebb kitölthető. A helyszínen 11.45-ig fogadjuk a jelentkezéseket. Előre láthatólag összesen 50 autó nevezését tudjuk fogadni.

Az adatlap kitöltése után kérjük a zsűrizés helyszínére hajtani, és leadni a nevezési lapot a zsűri egyik tagjának. Az elbírálás érkezési sorrendben történik. A kapott sorszámot az autó szélvédőjére vagy a műszerfalra kell helyezni.

Eredményhirdetés: ~15.30

Add le a nevezésedet online!

Így a névre szóló, kitöltött nevezési lapodat azonnal átveheted a VW Depo sátránál, amint megérkeztél a kastélykertbe.

Íme az online kérdőív (5 perc alatt kitölthető)!

img_9578

ELBÍRÁLÁSI SZEMPONTOK

Az alábbi útmutatót azok számára készítettük, akik részt kívánnak venni az Autó Szépségversenyen. Az itt leírtak természetesen nem tartalmazzák az összes szempontrendszert, amit a bírák alkalmaznak majd, de jó segítséget nyújthatnak az autó felkészítésében, a minél jobb helyezés elérésében. A legfontosabb, hogy az autó minden négyzetcentijét letisztítsuk, kivakszoljuk, polírozzuk, kiporszívózzuk, vagyis, hogy teljesen kitakarítva álljon a vizsgálódó szemek előtt.

Karosszéria – 10 pont

Milyen minőségű a karosszéria és a fényezés? Ha a kaszni átalakított, akkor milyen minőségű az átalakítás? Sima a fényezés vagy „narancshéjas”? Van-e túlfújás, megfolyás, hullámosodás, stb…? Milyenek a hézagok, lógnak-e az ajtók? Egyenesek-e a lökhárítók? Karcmentesek-e az üvegek? Minden autónak tökéletesen tisztának kell lennie!

Belső – 10 pont

Minden elfogadható vagy esetleg igazán kiemelkedő? Tiszták-e az ülések, vagy gyűröttek, koszosak? Milyenek a szőnyegek, mint az újak, vagy sárfoltosak? Az utólagosan beépített műszerek, ülések, hifi, csak úgy be lettek dobálva, vagy olyan, mintha mindig ott lettek volna? A napellenzők teteje tiszta, vagy tiszta por? Az ajtókárpitokat összefogdosták, megrugdosták a ki- beszállásnál? A belső minden darabjának tisztának kell lenni! Nem lehet kosz, szemét a szőnyeg vagy az ülések alatt. A csomagtartó is olyan tiszta legyen mint az utastér.

Technika – 10 pont


 

Össze van rakva rendesen? A szakmunka minősége? Van-e különlegessége, ami plusz pontot érdemel? Biztonságosan van-e beszerelve? Jól működik-e a rendszer? Masszív-e a kipufogórendszer kivitelezése? Vannak-e olajcseppek az autó alatt? Tiszta-e a motortér és rendezettek-e a benne lévő elemek?

Futómű – 10 pont

Jó állapotúak-e a gumik/felnik/lengéscsillapítók? Milyen mértékű a futómű átalakítása és milyen minőségben lett kivitelezve? Első, hátsó toronymerevítők? Állítható vagy sima futómű? Megfelelőek-e a felnik és a gumi az ültetéshez? Fékpor lepi a keréktárcsát? Polírozott-e a felni, vagy meg van ütve, padkázva? Csillognak-e a gumik, vagy mattszürkék és koszosak?

Tisztaság – 1–10-ig pont

Ezt ugye nem kell magyarázni… Az autó minden részének a tetejétől az aljáig tisztának kell lenni. Aminek ragyognia kell, annak ragyognia kell, ami polírozott kell legyen, az csillogjon is! Ebbe beleértendő a csomagtér, a kesztyűtartó, a hűtőrács, az ajtópanel és a szőnyeg alatti rész is. A kárpitokon, szőnyegeken nem lehet semmiféle kétes eredetű folt, vagy kosz.

Általános koncepció és összhatás – 15 pont

Ez egy szubjektív kategória, melynek pontozását a bírák egyéni ízlése is befolyásolja. Itt a teljes összbenyomást fogják vizsgálni, ezért is érhető el itt több pontszám, mint az előző esetekben. Például a milliós fényezés egy csúnya belsővel nem kap majd magas pontszámot, mint ahogy az sem, ha egy full tuning motorhoz nem módosítják a futóművet, féket. Tehát minden átalakításnak összhangban kell lennie, ha az egyik rész túl elüt a másiktól, akkor megbomlik az egyensúly.

Kiállítás – hozzáállás 5 pont

Minden egyedi kiállítási ötletnek örülünk, ami túl mutat azon, minthogy egyszerűen csak kinyitjuk az ajtókat és a motorháztetőt. Mennyire értő a tulaj? Jó, ha dokumentálva van az átalakítás, ha valamivel feldíszítik az autó környezetét. A kiállítás lehet vicces, informatív, vagy mindkettő. Ebben a kategóriában nem adható olyan magas pontszám, de döntő lehet a végelszámolásnál. Ha nincs semmilyen tükör a kerék alatt, vagy kartonpapírból kivágott bikinis nő, szóval ha nincs ötlet, akkor nincs pont.

Jó munkát az autók felkészítéséhez és sok szerencsét a versenyen!

Reklámok
%d blogger ezt kedveli: